Nieuws
Algemeen 25/07/2024

ESG Report 2023

Novar zet zich in om de energietransitie te versnellen en zo de wereld te verbeteren. Om dit te bereiken initiëren, realiseren en onderhouden we grootschalige groene energiesystemen voor grote energieverbruikers, waarbij we uitdagingen nooit uit de weg gaan. Wij zijn ‘fixers’ die nieuwe energie voor elkaar krijgen. We zijn begonnen met ons ESG-initiatief, omdat we ons realiseren dat onze ambitie voor duurzame energie op één lijn ligt met het streven naar een betere wereld.

Onze visie en de rol van hernieuwbare energie

Met ons ‘Betaalbare Energie Initiatief’ worden onze inspanningen om fossiele energie te vervangen door duurzaam zichtbaar. Ons doel is tegen de laagste kosten produceren en tegelijkertijd ons energienetwerk ontlasten met slimme flexdiensten. In het voordeel van lokale consumenten. Onze duurzame energieprojecten bieden nog meer dan alleen schone energie.

We werken naar een holistische benadering. Gericht op biodiversiteit, verantwoorde inkoop van materialen en vele andere initiatieven. Dit past bij de groeiende druk vanuit overheidsinstanties en financiële instellingen die zich steeds meer richten op circulariteit en milieuverbetering. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid: het produceren van duurzame energie moet een positieve impact hebben op gemeenschappen en omgevingen.

De weg naar

We zijn begonnen met ons ESG-initiatief. Om zo in 2026 volledig in lijn met de Maatschappelijke Rapportagerichtlijn (CSRD) te kunnen rapporteren. En concrete stappen te kunnen maken voor een betere wereld. Novar zal zich richten op volgende zeven pijlers van de Sustainable Development Goals (SDG’s):

De komende tijd ligt onze focus op het stellen van onze doelen en de acties bepalen die hiervoor nodig zijn. Onze focusthema’s moeten steeds meer een plek krijgen binnen onze organisatie. En nog meer onderdeel worden van onze werkzaamheden. Benieuwd hoe onze weg naar ESG en CSRD er uitziet? Je bekijkt hier het hele rapport:

ESG Report 2023

ESG-report

Lees verder

Algemeen 05/06/2024

Zien we jou op PROVADA 2024?

Lees meer
Dorkwerd
Algemeen 14/02/2024

De zon als oplossing voor de verduurzaming van de Nederlandse warmtevraag

Lees meer
Algemeen 15/12/2023

‘Geen zonnepark meer zonder een batterij’

Lees meer

Samen de uitdaging aangaan?

De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.

Plan een gesprek in

Onze specialisten helpen je met gericht advies.

Plan gesprek in

Neem contact op

Vragen? Bel of mail ons.

Contact