Novar krijgt via de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie 2024 (SDE++ 2024) subsidie toegekend voor 7 zonneparken (204MWp) en 15 dak-projecten (38MWp), tezamen 242 megawattpiek. Novar versterkt hiermee haar ambitie om in 2030 vier gigawatt aan hernieuwbare energie te realiseren.
Novar focust zich op de verduurzaming van het midden- en kleinbedrijf én de industrie. Door het optimaliseren van het eigen verbruik en het toevoegen van flexibiliteit via energieopslag helpt Novar bedrijven en organisaties hun energiegebruik te verduurzamen en efficiënter te maken.
Jelmer Pijlman, directeur en medeoprichter van Novar: ”De marktomstandigheden en beleidsontwikkelingen voor de zonne-energie sector worden steeds uitdagender. Er zijn innovatieve oplossingen nodig voor de grootschalige elektrificatie van het midden- en kleinbedrijf én de industrie in tijden van netcongestie. Opwek, opslag en het optimaliseren van het eigen verbruik zijn hierbij cruciaal. Novar blijft zich hiervoor inzetten. Wij zijn trots op het team en alle betrokken stakeholders die, ondanks de complexe uitdagingen in onze sector, hebben bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van deze energieprojecten.”
De projecten waarvoor subsidie is toegekend, variëren van grootschalige zonneparken tot innovatieve dakprojecten. De zonneparken waarvoor Novar subsidie heeft ontvangen, liggen verspreid over de provincies Groningen, Friesland, Drenthe, Noord-Brabant, Zuid-Holland, en Gelderland. Bij nagenoeg alle zonneparken wordt, op termijn, ook een batterijopslag gerealiseerd. Hiermee levert Novar een brede bijdrage aan de energietransitie in Nederland. De dakprojecten zijn gerealiseerd in verschillende sectoren met de focus op de logistiek, industrie en agrarische bedrijven, waar ze bijdragen aan een efficiënter en duurzamer energiegebruik.
Novar verbetert de wereld met duurzame energie. Wij zijn onder meer actief met het ontwikkelen van grootschalige zonprojecten, batterijtechnologie, waterstofproductie, warmteopslag, private distributienetwerken en smart grids. Op dit moment hebben we ruim 600 projecten onder handen, van losse assets tot volledige groene energiesystemen waarin vraag- en aanbodafstemming slim bij elkaar komen. Met als uiteindelijk doel: in 2030 vier Gigawatt (het equivalent van het gebruik van één miljoen huishoudens) aan hernieuwbare energie realiseren.
De energietransitie begint met een kennismaking. Plan direct een gesprek in of neem contact met ons op.
Wij helpen je graag verder met gericht advies
Plan in